NIEUWS


Cloud Value Academy breidt uit met Windows Virtual Desktop-informatie.

06 december 2019, Alex Scheepers (Product Manager Cloud)

Sinds eind september is Microsoft Windows Virtual Desktop live en daarmee beschikbaar voor onze 2tCloud CSP-partners. We krijgen veel vragen over wat deze dienst nu precies inhoudt, wat voor impact het heeft voor de klant en wat het kostenplaatje dan uiteindelijk wordt?

Om op deze vragen in te gaan is het belangrijk het totale WVD-concept te snappen en op te delen in verschillende componenten.

Een belangrijk beginpunt is dat WVD niet een virtual desktop is die je kant en klaar kunt uitrollen bij Microsoft. Windows Virtual Desktop is een samenvoeging van verschillende Microsoft-componenten en beschikbaar voor onze partners om deze te bundelen en een mooie propositie te bouwen voor je klanten. De belangrijkste componenten zijn: 

1. Azure
Hierin activeer je Windows Virtual Desktop om je gebruikers een desktopervaring te bieden en/of apps (via Remoteapp) beschikbaar te stellen. Naast de Windows Virtual Desktop-services heb je ook nog virtuele machines nodig waarop je gebruikers kunnen werken. Dit brengt compute-, network- en storage-kosten met zich mee.

2. WVD-management
Met WVD beheert Microsoft meer serverrollen en heb je als partner dus minder beheertaken. Dit zijn servers zoals RD License Server, RD Web, RD Webclient, RD Connection Broker en RD Gateway. Deze rollen moest je voorheen zelf installeren en beheren, dit scheelt dus een hoop beheertaken.

3. Licenties
Om gebruik te kunnen maken van WVD zijn licenties nodig. Het gebruikersrecht hiervoor zit in alle Microsoft 365-bundels, Microsoft Business, E3, E5, A3, A5 en F1. Daarnaast zitten ze ook in Windows Enterprise E3, E5, A3 en A5.

Voor Windows 10 Multi User of Windows 7:
- Microsoft 365 F1, E3, E5, A3, A5, Business;
- Windows 10 Enterprise E3, E5;
- Windows 10 Education A3, A5;
- Windows 10 VDA per user.

Voor Windows server 2012 R2, 2016, 2019:
- Een RDS Client Access License (CAL) vanuit Software Assurance.

Tot zover in het kort wat WVD inhoudt. 

Meer weten?
Wil je meer weten over Windows Virtual Desktop? Als je een Cloud Value Academy-login hebt kun je de Azure Quick Win downloaden over Windows Virtual Desktop. Login of registreer en download de Quick Win Windows Virtual Desktop via deze link. 

Onze nieuwe ronde technische Azure trainingen staan weer gepland voor begin 2020, bekijk de kalender voor meer informatie.

Daarnaast geeft Microsoft 13 december een WVD webinar en kun je volgen via deze link

Heb je een case? Deel deze gerust met ons voor best practice-advies en het komen tot een concreet voorstel voor je klant. Je case stuur je in via dit formulier. Hiervoor dien je ook een login te hebben. 

Geen login?
Die maak je snel aan via de ´Registreer om te starten´-knop op deze site.

Nog vragen? 
Mail of bel ons gerust.

2tCloud@copaco.com
040 2306 340

Alex Scheepers
Product Manager Cloud

afbeelding