NIEUWS


Microsoft Windows Virtual Desktop Live!

Op 30 september is in de Azure Marketplace Windows Virtual Desktop (WVD) algemeen beschikbaar (GA) gekomen. Dit betekent dat de service wereldwijd beschikbaar is en dus ook in de EU datacenters te activeren is.

Goed nieuws dus voor degenen die hier al langere tijd op zaten te wachten met concrete klantcases of voor degenen die nu wel eens echt willen gaan testen omdat de service nu ook in de EU live is. Met Windows Virtual Desktop wordt de werkplek compleet gemaakt. In de basis:

● Je device
● Microsoft 365 licentie
● Voor de gebruikers die een legacy applicatie hebben: een WVD virtuele machine desktop ervaring of een remote app ervaring waarbij je meteen de applicatie pusht.

Daarnaast neemt Microsoft met WVD meer beheertaken uit handen, denk aan de web acces, gateway en load balancing rol die Microsoft managed. Hierdoor heb je als IT-partner meer tijd om je te focussen op value add dienstverlening richting je eindklanten. Meer informatie hierover vind je in deze onepager.

Prijsstelling
In de Azure calculator is WVD toegevoegd. Op basis van aantal gebruikers , performance en beschikbaarheid kan een calculatie worden gemaakt. Zie productgroep Compute.

Daarnaast is bij de Microsoft 365 licentie het recht om van WVD gebruik te maken inbegrepen zonder dat je daar specifiek nog een RDS-CAL per gebruiker voor hoeft af te nemen.

Meer informatie
Uitgebreidere informatie vind je in de volgende bronnen:

Nieuwsartikel
Video
● Een uitgebreide brochure over Windows Virtual Desktop vind je hier.

Hoe te starten
Natuurlijk wordt altijd aanbevolen om eerst een Proof-of-Concept(PoC) uit te voeren voordat een WVD omgeving in productie wordt genomen. Dit kan door een Azure tenant te activeren via 2tCloud en Windows Virtual Desktop uit te rollen. Hierbij kunnen we technisch en commercieel ondersteunen. Onze consultants hebben Windows Virtual Desktop de afgelopen maanden in de previewfase getest en zij gaan nu ook aan de slag om de live productieomgeving te testen.


Alex Scheepers (Product Manager Cloud)

afbeelding